Tips voor het plannen van een bruiloft

Tips voor het plannen van een bruiloft om uw droombruiloft te realiseren. Dus, hier ben je dan, verloofd en klaar om de knoop door te hakken met de liefde van je leven. Dat klinkt heel spannend, totdat je de ultieme nemesis van bruidsparen tegenkomt – de planningsfase. We hebben verhalen gehoord van aanstaande bruiden die meestal overweldigd worden door de voorbereidingen van hun huwelijk. Waar moeten we onze bruiloft houden? Hoeveel gasten moet ik uitnodigen? Wat moeten onze kleurenschema’s en bloemstukken zijn voor de grote dag? Wat is de perfecte trouwjurk voor mij? Welke leverancier moet ik als eerste inhuren? Waarom is dit zo moeilijk om te doen?  Welke verlichting moet ik inhuren? Eeventueel J-Line verlichting.

Hoewel de veel voorkomende bridezilla verhalen een beetje eng klinken, is het plannen van je bruiloft leuker dan de meeste mensen denken. Het enige wat nodig is, zijn slimme voorbereidingen en de juiste informatie om verstandige beslissingen te nemen. Om je te helpen met het plannen van je bruiloft, hebben we 20 trouwplanningsexperts gevraagd om hun tips te delen over hoe je je sprookjeshuwelijk kunt organiseren en ervan kunt genieten.

1. Vertrouw op je gevoel.

Bruidegom met bruidstaart op een picknickkleed
Het is een beetje cliché, maar ik zie bruidsparen de hele tijd verstrikt raken in wat ze denken dat ze moeten doen, of wat hun ouders willen dat ze doen. De dag draait om jou en je partner en jullie moeten de bruiloft hebben die jullie willen!

Dat advies geldt ook voor leveranciers en budgetten. Als een leverancier je geen warm gevoel geeft, is er waarschijnlijk een die dat wel doet, dus blijf zoeken. En tenslotte, vertrouw op je gevoel met het budget. Geef uit aan wat belangrijk voor je is, en als een getal je maag doet omdraaien, zijn er manieren om te besparen.

2. Wees jezelf en neem beslissingen over wat belangrijk voor je is.

Een stapel tijdschriften op een grijs betonnen oppervlak
Laat je inspireren door Pinterest, Instagram, websites en tijdschriften zoals Hello May. Maar zorg ervoor dat je het je eigen maakt in plaats van een kopie te maken van iets wat je iemand anders hebt zien doen. Heb nooit het gevoel dat je een element in je trouwdag moet opnemen omdat het sociaal geaccepteerd is of wat anderen doen. Als je niet van taart houdt, maar wel van een goede margarita, laat dan de bruidstaart staan en serveer een rondje cocktails bij het dessert – het is jullie dag, ga je eigen weg.

 

3. Vind de trouwleveranciers die jou en je visie op je bruiloft begrijpen.

Een vrouw ritst de witte trouwjurk van een andere vrouw dicht
Als je op zoek gaat naar leveranciers, laat je dan leiden door het werk dat je ziet en hun stijl. Dit betekent niet dat je voor een standaardversie moet gaan van iets wat ze al eerder hebben gedaan. Maar als je een leverancier kiest wiens stijl bij jouw ideeën past, kun je samen aan iets heel bijzonders werken.

4. Bepaal je budget vanaf het begin.

Een bruid en bruidegom onder een parasol in een tuin
Als je dat eenmaal weet, kun je bepalen wat voor soort locatie je zoekt en hoeveel mensen je kunt uitnodigen. Van daaruit kun je beginnen met het plannen van de leuke dingen – alle extra’s die elke bruiloft uniek maken.

5. Droom groot, leer jezelf kennen en neem de tijd voor je planning.

Een huwelijksceremonie met rijen zwarte stoelen en bloemen langs het gangpad
Groot dromen betekent jezelf toestaan om overal inspiratie uit te halen! Ga op zoek naar de mooiste ontwerpen, stel je overvloedige menu’s voor en stel je de wereld voor als een perfecte plek. Hoe ziet het eruit? Hoe voelt het aan? En waarom spreken deze elementen je aan?

Als je eenmaal weet waar je van houdt, en waarom het je beweegt, verdiep je dan in de leveranciers die voor jullie beschikbaar zijn en de kosten die daaraan verbonden zijn. Neem dan je beslissingen op basis van wat het belangrijkst is. Jullie willen altijd een verhaal vertellen en een band opbouwen met jullie gasten. Investeer in de elementen die een grote impact zullen hebben, en vergeet niet van jullie dag te genieten!

6. Maak je bruiloft persoonlijker en gedenkwaardiger.

Een van de beste manieren om dit te doen is door DIY-projecten te doen met je familie en vrienden. Als de trouwdag voorbij is, heb je zoveel speciale herinneringen en papieren bloemen en andere gekoesterde projecten die je voor altijd kunt bewaren.

Natuurlijk kun je verliefd worden op de foto’s van een fotograaf, foto’s van een trouwlocatie, of zelfs een paar clips van een bruiloftsband (en dat zou zeker het begin van je onderzoek moeten zijn). Maar ik raad je aan om ze ook fysiek te ontmoeten.

Laten we eerlijk zijn – je brengt meer tijd door met je fotograaf en videograaf dan met 99% van je bruiloftsgasten. Als je geen klik met hen hebt (of als hun aanwezigheid je erg irriteert), dan zal dat de hele dag in de war sturen.

De belangrijkste leveranciers om een vibe-check mee te doen zijn de volgende:

– Fotograaf en videograaf

– Celebrant

– Personeel van de locatie

– Weddingplanner

– Haar & make-up artiest

– Katie

Voltooi al je trouwplanningstaken 2-3 weken voor de grote dag. Een bruid met een boeket bloemen
Hoe meer dingen je in een vroeg stadium regelt, hoe relaxter je je voelt en hoe minder je je druk hoeft te maken. Als je van tevoren een trouwwebsite opzet met antwoorden op veelgestelde vragen van gasten (zoals kledingvoorschriften, cadeaus, routebeschrijving naar de locatie, etc.) kun je ook veel tijd besparen in die cruciale dagen voor je bruiloft.

Aarzel niet om technologie te gebruiken voor uw bruiloft. Paar in formele kleding met maskers op.

Technologie komt echter met zijn uitdagingen. De grootste zorg is misschien wel het gebrek aan intimiteit bij je gasten. Er is geen kans op sociale interacties met andere gasten, wat cruciaal is, vooral voor Indiase bruiloften. Wij van WeddingWishlist.com richten ons op het overwinnen van deze uitdaging en helpen bruidsparen hun virtuele bruiloft te plannen om het onvergetelijk te maken en de gastbetrokkenheid en ervaring te maximaliseren.

admin