3 Grote mythes over het trouwbudget ontkracht

Je hebt vast en zeker al meerdere malen gehoord hoe duur een bruiloft in de zomer is en dat het houden van de ceremonie in je eigen achtertuin je heel veel geld kan schelen – maar deze tips om geld te besparen kloppen niet altijd! Hieronder vind je drie veelbesproken tips om geld te besparen die niet blijken te kloppen.

Mythe #1: Je bespaart veel geld met een bruiloft in je achtertuin

Van plan om je bruiloft in je achtertuin te organiseren om flink te besparen op de kosten van de bruiloft? Dan heeft u het mis. Waarschijnlijk heb je geen rekening gehouden met het feit dat jouw huis en tuin niet ontworpen zijn om een grote groep mensen te verwelkomen. Om te beginnen, zul je waarschijnlijk extra belichting nodig hebben en indien je huis niet over de stroomvoorziening hiervoor beschikt (en dit is meestal het geval), zul je ook nog eens een aparte generator moeten plaatsen. Als je het evenement binnen organiseert, zul je waarschijnlijk alle meubelen moeten opbergen om de tafels en stoelen te kunnen plaatsen. Als je ervoor kiest om de bruiloft buiten te organiseren, zul je de ondergrond op een niveau moeten brengen door een platform aan te leggen, zwembaden moeten bedekt worden met hout om extra ruimte te creëren en wellicht moet er een tent worden opgezet. Daarnaast moet je deze tafels en stoelen huren. En zelfs als je over een grote keuken beschikt, zul je een lege garage of de tent van de kok moeten uitrusten met draagbare fornuizen, koelers en andere kookgereedschap om een grote groep van eten en drinken te kunnen voorzien.

Mythe #2: Het halveren van je gastenlijst betekent dat je ook je kosten halveert.

Een veel gehoorde mythe is dat een bruiloft met 50 gasten de helft van de prijs van een bruiloft met 100 gasten heeft. En alhoewel het waar is dat cateraars per gast rekenen en dat meer gasten dus hogere kosten betekenen, zijn er ook een hoop kosten die constant blijven, of het nu een kleine of grote groep met gasten is, een DJ, een muziekband en een fotograaf zijn hier voorbeelden van.

Mythe #3: De bloemen decoratie zelf maken is altijd goedkoper

De bloemen decoratie zelf maken klinkt op het eerste gezicht een ideale oplossing als je wat op de centen wil letten. Het is echter niet altijd goedkoper. Sommige bloemen verwelken erg snel wanneer je niet precies weet hoe je er mee moet omgaan en dat kan leiden tot een hoop stress om vlak voor de bruiloft nieuwe bloemen te vinden. Dit kost tijd, geld en je geestelijke gesteldheid. Als je er echter voor kiest om alsnog zelf voor de bloemen decoratie te zorgen, zorg er dan voor dat je een betrouwbare plek vindt om een paar dagen van te voren verse bloemen in de kleur en aantallen die je nodig hebt te halen. Je zult ook een plek moeten vinden waar je ze in een goede staat kunt bewaren (vaak op een koele plek) en mensen die je een aantal dagen voor de bruiloft kunnen helpen met het zetten van de bloemen.

admin