Tips om je huwelijksreis te plannen

Het plannen van de huwelijksreis belandt vanwege het plannen van de bruiloft vaak op de achtergrond. Het plannen van de vakantie van je leven is echter een unieke vaardigheid.

1. Vertrek niet meteen na de bruiloft.

Wacht een dag of twee voordat je op huwelijksreis vertrekt. De dagen voor de bruiloft en de dag van de bruiloft zelf verlopen allen volgens een strak schema. Gun jezelf dus een rustpauze door de komende dagen even helemaal niets te doen – behalve dan het inpakken van je spullen!

2. Zorg ervoor dat de eerste dagen van de huwelijksreis ontspannend zijn.

Zelfs als je een avontuurlijk stelletje bent en het geweldig vindt om op ontdekkingsreis te gaan of actief te zijn, probeer de eerste dagen vooral te ontspannen. Het is mogelijk dat je nog last hebt van een jetlag of je je nog steeds in een roes waant na de bruiloft. Door de eerste dagen te ontspannen zul je uiteindelijk veel meer energie hebben om zo later meer plezier te hebben.

3. Hou rekening met verborgen kosten.

Bruiloften en huwelijksreizen zijn bij voorbaat al prijzig en het laatste waar je op zit te wachten is onverwachts geconfronteerd worden door verrassingen op het laatste moment. Soms kunnen visa’s, vliegveld transfers en heffingen bij elkaar 1000 euro of meer kosten. Zorg ervoor dat je goed in de gaten hebt welke kosten al inbegrepen zijn met jouw boeking – bijvoorbeeld, als je naar een zeer afgelegen eiland vertrekt, zit dan het vervoer van en naar het vliegveld inbegrepen in de hotelkosten?

4. Plan iedere dag een activiteit in maar probeer niet teveel van te voren vast te zetten.

Je bevindt je samen met je nieuwe partner op een exotische plek, hoe kun je nu nog verveeld raken? Het komt echter vaker voor dan je zou denken, zeker als je de hele dag op het strand ligt. We raden koppels aan om iedere ochtend iets uit te zoeken om samen te doen. De meeste dingen, zoals het reserveren van watersport activiteiten of tours kunnen op dezelfde dag of een dag van te voren ingepland worden.

5. Stel je hotel op de hoogte van eventuele speciale verzoekjes.

Zelfs als je je schema zo flexibel mogelijk wilt houden, zul je toch een aantal dingen van te voren moeten boeken. Zo bieden de meeste resort hotels per avond slechts één privé diner op het strand aan, dus je zult deze zo vroeg mogelijk moeten boeken. Vergeet niet om aan het hotel door te geven dat je op huwelijksreis bent – veel hotels bieden dan priviléges zoals een speciale bedopmaak service of ontbijt op bed aan. Daarnaast bieden veel plekken speciale honeymoon pakketten aan met onder andere speciale massage voor koppels en andere priviléges waar je normaliter voor moet betalen.

admin